top of page

TEAM

109708614_608183803080667_59616500191450

Zowy Cobelens

Eigenaresse

Zowy

Ik ben eigenaar/oprichter van ZOWYZO fit. Tijdens mijn studie fysiotherapie ben ik als student begonnen met Zumba les geven onder de naam ''Zumba Zowy'' en later als ''Fysio Fit Cobelens''. Al snel merkte ik dat het geven van sportlessen echt mijn passie is en ben ik mij meer gaan verdiepen in andere sportlessen. Met mijn medische achtergrond als Fysiotherapeut en Kinderfysiotherapeut kan ik voor iedereen individuele aanpassingen maken en persoonlijke begeleiding geven tijdens de groepslessen. 

Toen ik als 15-jarig meisje mijn eerste Zumba les samen met mijn moeder had gehad, was ik verkocht. De ritmes en dansbewegingen vond ik fantastisch! Naast dat ik enorm veel plezier beleefde in deze lessen kreeg mijn zelfvertrouwen ook een boost! Na jaren zelf Zumba lessen volgen wilde ik hier in doorgroeien en behaalde ik mijn licentie. Deze heb ik in 2016 behaald en ben ik tot heden ZIN member. Ik ben begonnen met lesgeven in Haarlem, Tilburg en omstreken. De groepen varieerden van 8 tot 40 personen. In 2017 heb ik ook de licentie Zumba Kids gehaald om ook voor deze doelgroep groepslessen te kunnen verzorgen.

In mijn vrije tijd ben ik veel met krachttraining bezig, doe ik aan hardlopen, tennissen en volg ik danslessen. Bij het vele sporten komen blessures om de hoek kijken en zo kwam ik in aanraking met Pilates. Na een paar Pilates lessen merkte ik snel de voordelen van deze lessen. Ik merkte dat mijn lichaam steeds sterker werd en behaalde betere resultaten in mijn explosieve sporten. Zo kon ik meer gewicht dragen tijdens krachttrainingen, ik ging sneller rennen en in het dagelijks leven kreeg ik een steeds betere houding. Al deze ervaringen wekte mijn interesse om mij hier verder in te verdiepen. Ik heb daarom in 2018 de opleiding Perfect Pilates Trainer gevolgd en afgerond.

Sinds ik de studio heb geopend vind ik het belangrijk om een gevarieerd aanbod te kunnen aanbieden. Ik blijf mij opleiden in verschillende manieren van bewegen om ook zowel fysieke als mentale begeleiding te kunnen bieden aan ieder die sport bij ZOWYZO fit. 

Specialisaties

Ik verzorgde een aantal jaar deze sportlessen in verschillende sportscholen en werkte overdag als (Kinder) fysiotherapeut in verschillende fysiotherapie praktijken. In de loop van de jaren als therapeut en als trainer heb ik mij verdiept in het trainen van vrouwen en kinderen. Van vaak voorkomende blessures tot problematiek in de ontwikkeling heb ik hier steeds meer kennis aan opgedaan. In 2020 besloot ik om mijn kennis te delen op een groter platform en was het tijd voor mijn eigen plek.

ZOWYZO fit - Studio

Op 21 september 2020 opende ik de studio van ZOWYZO fit. Wat begon als een bijbaan als student is uitgegroeid tot een fulltime baan als onderneemster en trainer. ZOWYZO fit is geen massa productie maar een fijne kleine gym waar ik met iedereen een persoonlijke band opbouw. Onderling zie ik dat het contact tussen de leden groeit en is ZOWYZO fit uitgegroeid tot een warme community waar ieder welkom is en mag zijn wie zij is. Sinds ik mij volledig heb gewijd aan de studio werk ik niet meer, maar deel ik mijn passie. 

Opleidingen:

Bachelor Fysiotherapie

In 2017 heb ik mijn Bachelor diploma Fysiotherapie behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. 

 

Master of Science: Kinderfysiotherapie

In 2022 ben ik afgestudeerd als Master of Science op de opleiding Kinderfysiotherapie van het Avans+. 

 

Zumba (Kids)

Opleiding tot ZIN Zumba Instructor (2016) en opleiding tot ZIN Zumba Kids + Kids jr. Instructor (2017).

Perfect Pilates Trainer

Opleiding tot gelicenseerd Perfect Pilates Instructor. (2018)

NGS Sportmassage + EHBSO

Cursus waar je tot sportmasseur wordt opgeleid. EHBSO (Eerste hulp bij sport ongevallen), een training waarin je leert reanimatie uit te voeren en sport ongevallen te behandelen.

Post-HBO opleiding: Sensorisch Integratie Therapie

De Sensorische Integratie therapeut onderzoekt en behandelt kinderen met problemen op de volgende gebieden: hyperactiviteit, motorische onrust, aandachts- en concentratieproblemen, ADHD, problemen in de ontwikkeling. In 2019 heb ik deze opleiding afgerond.

Zwangerfit

In 2021 heb ik bij de AALO de cursus Zwangerfit afgerond. Dankzij deze cursus kan ik vrouwen tijdens en na hun zwangerschap begeleiden bij het trainen. Zij kunnen de groepslessen volgen met aanpassingen of een eigen schema om maat laten maken. Iedere vrouw en iedere zwangerschap is uniek een vraagt persoonlijke aanpassingen.

Baby Bootcamp

In 2020 rondde ik de cursus Baby Bootcamp af. Een postnatale training voor vrouwen die zij met hun baby kunnen volgen. Naast de training voor de mama's wordt er ook aan de mama's geleerd hoe zij de motoriek van hun baby kunnen stimuleren.

Yoga  Yin/Yang

In 2021 ben ik begonnen met de RYT 200-uurs Yoga docent opleiding aan de AALO. Hier heb ik 100-uur Yang en 100-uur Yin behaald.

Kickboks Instructor + Pads Instructor 

In 2021 heb ik de workshop tot Pad Instructor gevolgd. In 2022 heb ik de opleiding Kickboks intructor gevolgd aan de AALO.

bottom of page